Maak kennis met 

Ons Team

lodewijk@ebicapital.nl

+31 6 54 96 07 50

Lodewijk Lamaison van den Berg

Na mijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ben ik vrij snel naar Azië vertrokken voor een baan bij MeesPierson in Hong Kong. Ik had toen geen vermoeden dat ik bijna 20 jaar in Hong Kong zou blijven wonen en werken.

Vanaf het moment dat ik aankwam in 2001 onderging MeesPierson aardig wat veranderingen. Zo veranderde ook de naam in 2004 in die van het moederbedrijf Fortis en was er in 2008 een fusie gepland met ABN AMRO. Dat was een turbulente tijd waarin ik vlak voor de financiële crisis vertrok naar EFG bank, een Zwitserse bank die op dat moment een grote groei doormaakte in Azië door hun ondernemende model. Dit maakte het naar mijn mening beter mogelijk om klanten op een onafhankelijke manier te kunnen adviseren. Die ondernemende cultuur veranderde langzaam in de jaren daarna door de noodzakelijke en begrijpelijke toename van regulering, waardoor ook EFG een meer rigide beleid moest voeren en de afstand naar de klant toenam. Het resultaat hiervan was dat naar mijn mening ook de mogelijkheid tot echt persoonlijk advies minder goed mogelijk was.

Dat was voor mij de tijd om een onafhankelijke vermogens adviespraktijk op te zetten.
In 2014 ben ik toen met een andere partner Caidao Wealth begonnen. Deze praktijk zou later resulteren in het opzetten van The Capital Company in 2017 met nog twee andere partners. Er waren in Hong Kong in die tijd nog niet veel echt onafhankelijke vermogensbeheerders met een transparante werkwijze en beloningsstructuur. Om die reden heb ik toen in Hong Kong eveneens de Vereniging van Onafhankelijke Vermogensbeheerders in het leven geroepen om de sector wat beter in kaart te krijgen. Daarnaast ben ik lange tijd betrokken geweest als bestuurslid en in de adviesraad van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Hong Kong.

De periode in Hong Kong heeft mij heel veel mooie ervaringen gegeven, zowel op persoonlijk als op het zakelijke vlak. Ik heb in 20 jaar tijd interessante families en ondernemers kunnen helpen om, elk in hun eigen unieke situatie, op een verstandige manier met hun financiën en investeringen om te gaan.

Uiteindelijk hebben wij als familie de beslissing genomen om weer terug te keren naar Nederland. Met Jan de Vries had ik al een goed contact en een binding met onze gedeelde filosofie van Evidence Based Investing. Dit heeft uiteindelijk – bijna logischerwijs – geresulteerd in onze huidige samenwerking.

Ik ben ervan overtuigd dat de wetenschap een goede basis is om af te leiden hoe je op een effectieve en verantwoorde manier moet beleggen, waarbij bestaande risico’s zo veel mogelijk gereduceerd kunnen worden. Bij EBI Capital hebben we toegang tot de beste wetenschappers, waaronder nobelprijs winnaars, en institutionele beleggingsmethoden. Er zijn vanuit de wetenschap heel veel technieken en methoden waar particuliere beleggers geen kennis van hebben. Het resultaat is dat veel beleggers nog steeds terugvallen op oude beleggingsmethoden en daarbij te veel hun eigen emoties bij hun beleggingen laten meewegen.

Ik heb altijd een interesse en drive gehad om mensen te helpen en wil graag weten wat hen tot bepaalde beslissingen beweegt. Daarbij merk ik dat veel cliënten het fijn vinden om een onafhankelijke sparringpartner te hebben bij het maken van financiële keuzes en plannen.
Geld is immers een belangrijk middel om alle levensdoelen te kunnen bereiken.

Op dit moment woon ik met mijn vrouw en onze 3 kinderen in Den Haag. We genieten ervan om nu weer in Nederland te wonen en dichtbij familie en vrienden te zijn. Nederland is vanaf nu onze basis, maar het reizen en delen van ervaringen zal hierdoor wel altijd in ons bloed blijven zitten.

 

 

Sjoerd Bal

Na mijn studie Bank en Verzekeringswezen ben ik ruim 16 jaar werkzaam geweest bij een grote Nederlandse bank als beleggingsspecialist. In die periode heb ik veel geleerd en ging ik opzoek naar het onderscheidende in de beleggingswereld. In 2013 heb ik na onderzoek en een zoektocht een bewuste overstap gemaakt naar een beleggingsonderneming dat de wetenschap als basis heeft voor haar filosofie en de inrichting van de portefeuilles. Ik heb mijn plek gevonden bij EBI.

Naast mijn passie voor beleggen, heb ik een brede interesse; zoals de natuur, sterrenkunde, WO II, watersport, snowboarden, spiritualiteit, filosofie en psychologie. Mijn familie is het waardevolste bezit en ik breng dan ook graag veel tijd met hen door. Graag kook ik voor mijn gezin en vrienden. Deze extra kilo’s verdienen hun aandacht, waardoor ik geregeld te vinden ben in de sportschool.

Ook wandel ik graag met mijn Labrador Whoopie in het bos of op het strand. Stil staan of niets doen brengt mij direct weer in beweging. Zo overweeg ik komend jaar een studie docent bedrijfseconomie en algemene economie te starten, dit om straks naast mijn werk kennis over te dragen aan de nieuwe generatie op scholen. Voor mij de ideale mix.

Verdient uw op een na waardevolste bezit, uw vermogen, de juiste aandacht? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

sjoerd@ebicapital.nl

06 - 11 92 40 30

Niek Padt

Na afronding van de studie financiële economie aan de Universteit van Amsterdam heeft Niek vanaf 1998 diverse functies bekleed bij ABN AMRO en ING, voornamelijk binnen de afdeling Financiële Markten, zowel in Amsterdam als in New York. In 2013 is hij een eigen financiële plannings- en beleggingsadviespraktijk gestart, waarbij hij al sinds 2015 nauw samenwerkte met EBI Capital. Deze samenwerking is wederzijds zo goed bevallen dat Niek zich eind 2020 heeft aangesloten bij EBI Capital, waarbij hij naast een rol als beleggingsadviseur tevens tot het bestuur is toegetreden.

Niek is zowel gecertificeerd financieel planner (FFP / CFP®) als Chartered Financial Analyst (CFA).

Jan de Vries

Ik ben Jan en founding partner van EBI Capital. Voordat ik in 2005 mijn eigen beleggingsonderneming begon was ik werkzaam bij een commissionair in effecten genaamd Schut Effecten. Hier hield ik mij bezig met het begeleiden van (institutionele) beleggers. Hier heb ik ook de postdoctorale opleiding tot beleggingsanalist (VBA opleiding) gevolgd aan de universiteit van Amsterdam. Daarna ben ik overgestapt naar de Rabobank. Bij deze bank ben ik begonnen als vermogensbeheerder en uiteindelijk doorgegroeid naar het management team. In die functies heb ik nabij meegemaakt hoeveel geld er verdiend werd met betrekking tot beleggen. Wat mij erg boeide was het feit dat de beleggingstheorieën die ik geleerd had niet in de praktijk werden gebracht. Zo probeerden wij de markt te voorspellen door een actieve beleggingsstrategie te gebruiken. Helaas leidde dit ertoe dat de gerealiseerde rendementen lager waren dan de marktrendementen.

Op een gegeven moment vond ik dat het anders moest. Het begeleiden van cliënten met het opbouwen van vermogen voor later is enorm belangrijk. Door jouw kennis en ervaring te gebruiken, kan je het verschil maken tussen een goed – en een matig pensioen. Ik besloot om de bank te verlaten en mijn eigen beleggingsonderneming te starten; De Vries Investment Services. Dat was in augustus 2005. In die tijd was ik de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die gebruik maakte van indexbeleggen en zich liet betalen door mijn cliënten. In die tijd was het gebruikelijk om buiten het zicht van de cliënt enorme bedragen op te strijken in de vorm van retourprovisies, e.d. De cliënt dacht ‘gratis’ advies te krijgen maar betaalde in werkelijk enorm veel kosten. Uiteindelijk was er een provisieverbod van de AFM voor nodig om hier een einde aan te maken.

Vanaf de start is het goed gegaan met De Vries Investment Services. Daar ben ik heel dankbaar voor. De onderneming is echter zo hard gegroeid dat het tijd is geworden dat de onderneming niet meer afhankelijk is van mij. We zijn recent sterk uitgebreid met bestuurders, we hebben in 2020 een vermogensbeheervergunning gekregen van de AFM en gaan een nieuwe fase in. Dat doen we met een nieuwe naam; EBI Capital. EBI betekent Evidence-Based Investing. Alles wat wij doen is volledig wetenschappelijk onderbouwd. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor onze cliënten uiteindelijk tot de allerbeste beleggingservaring leidt.

jan@ebicapital.nl

06 - 46 44 51 48

Jan de Vries

Jan de Vries

Managing partner

Frans Kroon

Frans Kroon

Beleggingsadviseur

Jan de Vries

Jan de Vries

Mede eigenaar

Lodewijk Lamaison van den Berg

Lodewijk Lamaison van den Berg

Founding Partner

Frans Kroon

Frans Kroon

Beleggingsadviseur

Jan de Vries

Jan de Vries

Mede eigenaar