herman@ebicapital.nl

+31 23 204 40 40

https://www.linkedin.com/in/herman-oeberius-kapteijn-6397326/

Herman Oeberius Kapteijn

Opgegroeid in de regio Kennemerland, ben ik me altijd bewust geweest van het grote privilege dat ik genoot. Een relatief onbezorgde jeugd waarin veel ruimte was om de wereld te ontdekken. Na het VWO ben ik in 1984 Rechten gaan studeren in Amsterdam. In de bijna twee jaar daarvoor had ik mijn militaire dienstplicht volbracht bij Koninklijke Marechaussee, een waardevolle tijd waarin ik heb leren samenwerken met de vele soorten mensen die onze samenleving rijk is. En omdat sporten mijn grote hobby was, kwam ik daar volop aan mijn trekken.

Mijn studietijd was een mooie tijd waarin ik me breed verder kon ontwikkelen. In deze tijd heb ik leren onderzoeken wat de wereld allemaal te bieden heeft en realiseerde ik me dat niets op zichzelf staat. Via een beleggingsstudieclub ontstond mijn interesse in de financiële wereld en beleggen in het bijzonder. Het verbaasde dan ook niemand dat ik uiteindelijk in deze wereld terecht kwam.

Het bruggetje naar beleggen is snel gemaakt. Geld heeft voor mij altijd in het perspectief gestaan van iets anders, iets groters dan het saldo op de bank. En dit is ook hoe ik naar mijn relatie met mijn klanten kijk. Natuurlijk gaat het gesprek over rendement en risico maar bovenal gaat het gesprek over de klant zelf, zijn financiële- en levensdoelstellingen. Het leven is dan misschien te kort is om slechte wijn te drinken maar het leven is zeker te kort om iedere dag met je vermogen bezig te zijn.

Voor ik bij EBI Capital (en De Vries Investment Services) werkte, was ik werkzaam bij verschillende banken en een vermogensbeheerder. Geld was daar wel belangrijk, met name wat er iedere maand onderaan de streep overbleef voor de bank. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat deze werkwijze niet bij mij paste, we allebei niet blij werden in dit huwelijk dus de scheiding was een feit.

Bij (eerst) De Vries Investment Services en nu EBI Capital voelde ik me gelijk thuis. Met de klant aan tafel in plaats van tegenover elkaar. Bovendien heb ik geleerd om voorbij de waan van de dag te kijken en doelstellingen leidend te laten zijn i.p.v. korte termijn succesjes.

Mijn ideale klant is iemand die begrijpt dat we de toekomst niet kunnen voorspellen. Die begrijpt dat zijn of haar financiële doelstellingen het best gerealiseerd kunnen worden met een goed uitgewerkt plan en met een zuivere beleggingsfilosofie en iemand die niet twee keer per dag naar zijn portefeuille kijkt om te zien hoe het gaat. Die gelooft in een samenwerking die is gebaseerd op vertrouwen en respect voor elkaar.

Ik ben getrouwd met Gwendolin, heb zelf twee prachtige kinderen en heb er vier mooie kinderen bij gekregen. Omdat ze allemaal het huis uit zijn, hebben mijn vrouw en ik drie (zwerf) honden in huis genomen dus voorlopig geen empty nest. Ik sport graag (iets minder fanatiek dan vroeger), hou van lezen en reizen en loop veel door het bos en op het strand met mijn drie schooiers.

Mocht het bovenstaande u aanspreken, dan kunt u contact met mij opnemen op 06 1980 8223 of via herman@ebicapital.nl voor een nadere kennismaking.