De missie van EBI Capital?

Jou de best mogelijke beleggingservaring bieden.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis begint in augustus 2005 toen Jan De Vries Investment Services oprichtte. De reden? Hij wilde de beleggingsindustrie opschudden en de cliënt centraal stellen. Hij had gezien in de periode dat hij bij een grootbank werkte hoe banken ten kostte van beleggers veel geld verdienden. Dit resulteerde voor beleggers in een lagere vermogensopbouw dan mogelijk was. Jan vond dat het anders moest en vertrok bij de grootbank.

Zo werd Jan pionier in Nederland. Hij richtte de eerste Nederlandse beleggingsonderneming op die als beleggingsfilosofie indexbeleggen ging hanteren en zich liet betalen door de clienten. Een unicum in die tijd. Er was een provisieverbod van de AFM voor nodig om grootbanken en andere beleggingsondernemingen ook zover te krijgen. De Vries Investment Services heeft sindsdien een zeer gezonde gestage groei doorgemaakt. Zo zijn wij al zes keer in aanmerking gekomen voor de FD Gazelle Award. De snelst groeiende ondernemingen komen hiervoor in aanmerking.

Per 2023 hebben clienten voor Euro 200 miljoen aan ons toevertrouwd.

Sinds 2012 zijn we overgestapt van indexbeleggen naar evidence-based indexbeleggen. Wij geloven erin dat beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten de best mogelijke rendements-risico karakteristieken oplevert. In Nederland zijn wij uitgegroeid tot de specialist en pionier met betrekking tot deze hard groeiende beleggingsfilosofie. Het team is inmiddels uitgebreid tot zes adviseurs.

Per mei 2021 hebben wij een nieuwe naam aangenomen: EBI Capital.

EBI staat voor Evidence-Based Indexbeleggen. Wereldwijd is dit momenteel de hard groeiende beleggingsfilosofie. Dat is uiteraard niet voor niets.

Jan: Founding partner EBI Capital

Wij vertalen de meest moderne wetenschappelijke inzichten in onze modelportefeuilles.

In de Nederlandse beleggingsindustrie worden talrijke beleggingsfilosofieen aangeboden aan beleggers. Vaak omschreven met prachtige analyses. Helaas worden deze beleggingsfilosofieën niet ondersteund door academisch onderzoek. Wij hebben geen eigen mening en visie over de werking van financiele markten. Wij vertrouwen volledig op onafhankelijk academisch onderzoek. Voor deze onderzoeken zijn talloze Nobelprijzen uitgereikt. Daarom zeggen wij:

EBI Capital is vermogensbeheer met Nobelprijswinnaars aan je zijde!