De missie van EBI Capital?

Jou de allerbeste beleggings ervaring bieden.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis begint in augustus 2005 toen Jan De Vries Investment Services begon. De reden? Hij kon het niet langer aanzien dat beleggers niet professional werden geadviseerd en dat de verdiensten van de grootbank centraal werden gesteld.

Wij waren de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die als beleggingsfilosofie indexbeleggen ging hanteren en zich liet betalen door de clienten. Een unicum in die tijd. De Vries Investment Services heeft sindsdien een zeer gezonde gestage groei doorgemaakt.

Per 18 januari 2021 hebben clienten voor Euro 172 miljoen aan ons toevertrouwd.

Sinds 2012 zijn we overgestapt van indexbeleggen naar evidence-based beleggen. Wij geloven erin dat beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten de best mogelijke rendements-risico karakteristieken oplevert. In Nederland zijn wij uitgegroeid tot de specialist en pionier met betrekking tot deze hard groeiende beleggingsfilosofie.
Het team is inmiddels uitgebreid tot zeven adviseurs. Per 2021 hebben wij een nieuwe naam aangenomen: EBI Capital.

EBI staat voor Evidence-Based Investing. Wereldwijd is dit momenteel de hard groeiende beleggingsfilosofie. Dat is uiteraard niet voor niets.

Wij vertalen de meest moderne wetenschappelijke inzichten in onze modelportefeuilles.

In de Nederlandse beleggingsindustrie worden talrijke beleggingsfilosofieen aangeboden aan beleggers. Vaak omschreven met prachtige analyses. Helaas worden deze beleggingsfilosofieën niet ondersteund door academisch onderzoek. Wij hebben geen eigen mening en visie over de werking van financiele markten. Wij vertrouwen volledig op onafhankelijk academisch onderzoek. Voor deze onderzoeken zijn talloze Nobelprijzen uitgereikt. Daarom zeggen wij:

EBI Capital is vermogensbeheer met Nobelprijswinnaars aan je zijde!