EBI Capital: De expert in Evidence Based Indexbeleggen

 

De allerlaagste totale kosten

Hoe lager jouw beleggingskosten, des te meer vermogen je zult opbouwen!

Al sinds onze oprichting in 2005 zorgen wij ervoor dat jouw beleggingskosten minimaal zijn. Lage kosten zijn namelijk cruciaal voor jouw rendement. De beleggingsindustrie staat (helaas) niet bekend om haar transparantie als het over kosten gaat. Kosten zijn namelijk de verdiensten van grootbanken. EBI heeft geen aandeelhouders die winstmaximalisatie nastreven, zoals menig grootbank.

Hoge kosten zorgen voor minder vermogen!

Wat je over de kosten van beleggen moet weten!

Er zijn veel verschillende soorten kosten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: als het geld ergens anders naartoe gaat, gaat het niet naar jou!.

Waarom zijn kosten belangrijk?

Beleggingskosten lijken misschien niet veel voor te stellen, maar ze tellen op en hebben een negatieve invloed op jouw rendement.  Het geld dat je aan kosten kwijt bent, daarmee zal je geen rendement meer behalen.

Stel dat je € 100.000 belegd. Als het marktrendement tot 2052 gemiddeld 8% per jaar bedraagt en er geen kosten of vergoedingen zouden zijn, dan zou je eindigen met  ongeveer € 1.086767.

Als je echter 3% per jaar aan kosten zou betalen, zou je slechts € 453.804 aan vermogen hebben opgebouwd.

Dat is juist: De 3% die je elk jaar betaalt, zou bijna 60% van jouw uiteindelijke vermogen wegvagen. Daarom is het zo belangrijk om direct al jouw beleggingskosten te minimaliseren!

Minder kosten zorgen voor meer rendement!

In een wereld zonder kosten is het gemiddelde rendement van alle beleggers gelijk aan het marktrendement. Echter in de ‘echte’ wereld krijg je te maken met kosten. Dat zorgt ervoor dat het gemiddeld rendement lager zal uitkomen. En hoe hoger jouw kosten, des te minder er overblijft voor jou. 

De kosten kunnen behoorlijk oplopen. Volgens een rapport van de AFM kunnen de jaarlijkse kosten zomaar oplopen tot meer dan 2,5% per jaar!

De prestaties van beleggingskosten bevestigt dat lage kosten jouw rendementskans verhoogt!

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het gemiddelde rendement van beleggingsfondsen met lage kosten hoger is in vergelijking met beleggingsfondsen met hoge kosten. In de beleggingsindustrie is het volgende dan ook van toepassing:

Hoe meer je betaald, des te minder je ontvangt!

Je moet goed zoeken om de beleggingskosten te kunnen vinden

We vertelden je het al. Wat kosten voor jou zijn, zijn de verdiensten voor de ander. Het zal je dus niet verbazen dat veel kostensoorten moeilijk op te sporen zijn. Vaak zijn ze verstopt in de prospectus van het beleggingsproduct en hebben ze namen als performance-fee, op- en afslagkosten, e.d. Soms zijn het kosten die indirect in een koers zijn verwerkt, zoals de impactkosten bij een indexaanpassing. Ook die kosten kunnen zomaar oplopen tot 1% per jaar.

EBI Capital heeft als missie om jou de best mogelijke beleggingservaring te bieden. Weet dan dat wij al jouw beleggingskosten terugbrengen, zowel de zichtbare – als onzichtbare kosten.