Beleggen loont! Dit tonen de marktrendementen overduidelijk aan.

Rendementen

Beleggen is een fantastische manier om vermogen op te bouwen

 

Beleggen loont. Dat heeft de geschiedenis onomstotelijk aangetoond. EBI vertaalt wetenschappelijke inzichten in beleggingsportefeuilles die geïmplementeerd zijn rond rendementsbepalende factoren. Hiermee is EBI Capital de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die op deze unieke wijze haar beleggingsportefeuilles heeft ingericht.

Een Copernicaanse revolutie – Het meest fundamentele dat het beleggingsproces is overkomen – de ontwikkeling van de moderne portefeuilletheorie, de theorie van efficiënte markten, het wetenschappelijke begrip van risico-rendementsrelaties en het belang van diversificatie in portefeuilles” -.

Yale Universiteit

Aandelen: De factor Markt

De eerste en belangrijkste factor die wetenschappers hebben ontdekt is de factor markt. Simpel gezegd; wordt er belegd in aandelen of wordt het kapitaal aangehouden op een spaarrekening. Onder de markt worden de aandelen van alle beursgenoteerde ondernemingen verstaan. Voor het bepalen van de weging wordt gebruik gemaakt van de marktkapitalisatie. Dat betekent dat grotere ondernemingen een grotere weging hebben. Wij hebben een onderscheid gemaakt tussen aandelen uit de volwassen – en de opkomende markten. De referentie-indices zijn de MSCI World index en de MSCI Emerging Markets index. Deze factoren noemen wij Global Markt en Emerging Markt.

Global Market: Vermogensgroei

Sinds 1970 heeft deze factor ervoor gezorgd dat jouw vermogen 38x in waarde is toegenomen. Een investering van € 10.000,- is gegroeid tot € 384.800,-. Dit komt overeen met een gemiddeld rendement van 7,49% per jaar. 

Global Market: Rendement per jaar

Hieronder zie je de rendementen per jaar.

Emerging Market: Vermogensgroei

Sinds 1970 heeft deze factor ervoor gezorgd dat jouw vermogen 38x in waarde is toegenomen. Een investering van € 10.000,- is gegroeid tot € 384.800,-. Dit komt overeen met een gemiddeld rendement van 7,49% per jaar.

 

Global Markt

De eerste beleggingsonderneming die indexbeleggen al in 2005 als leidende filosofie aanbood aan beleggers. Waar banken en de meeste vermogensbeheerder in 2014 een provisieverbod nodig hadden om een einde te maken aan retourprovisies konden wij al onafhankelijk adviseren omdat wij ons vanaf de start lieten betalen door onze cliënten. In 2012 zijn wij als eerste beleggingsonderneming in Nederland overgestapt op volledig wetenschappelijk onderbouwd beleggen. Wij zijn mede-oprichter van KNOX, een nieuw cooperatief broker- en bewaarplatform waarmee wij in de toekomst jouw kosten nog verder kunnen verlagen. Al zes keer zijn wij genomineerd voor de FD-Gazelle Award. Ons succes is te danken aan onze cliënten. Daar doen wij alles voor.

Grafiek rendement global markt