Day Trading for a Living?

jul 9, 2020

Samenvatting

  • Vaak wordt (vooral op social media) de suggestie gewekt dat je met daghandel een hoog extra inkomen kunt genereren;
  • Onderzoek toont echter aan dat de meeste daytraders verlies leiden.

De onderzoekers

Fernando Chague, Rodrigo De-Losso en Bruno Giovannetti

Het onderzoek

Daghandel is de activiteit van het kopen en verkopen van beleggingsproducten, zoals aandelen, futures, e.d. op dezelfde dag in dezelfde hoeveelheid. Een zoektocht op het web naar de term daghandel levert bemoedigende resultaten op. Vaak met hoge beloftes. Is het echt mogelijk om daghandel te bedrijven voor de kost?

De conclusie

De onderzoekers laten zien dat het voor individuen vrijwel onmogelijk is om met daghandel de kost te verdienen. Dit in tegenstelling tot wat cursusaanbieders beweren. Zij observeerden alle individuen die tussen 2013 en 2015 zijn begonnen met daghandel in de Braziliaanse aandelenfutures. Zij stellen vast dat 97% van alle individuen die meer dan 300 dagen aan daytrading deden, geld verloren. Slechts 1,1% verdiende meer dan het Braziliaanse minimumloon en slechts 0,5% verdiende meer dan het beginsalaris van een bankmedewerker – allemaal met groot risico.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!