An Inconvenient Fact: Private Equity Returns & The Billionaire Factory

jun 20, 2020

Samenvatting

An Inconvenient Fact: Private Equity Returns & The Billionaire Factory

Ludovic Phalippou

Een compensatie die niet in verhouding staat tot de toegevoegde waarde. Zo luidt de harde conclusie van onderzoeker Ludovic Phalippou in het onderzoek An Inconvenient Fact: Private Equity Returns & The Billionaire Factory

Het aantal miljardairs in deze branche nam in de periode 2005 tot 2020 toe van 3 tot 22 en de behaalde winsten komen maar bij een beperkt aantal personen terecht.Dit zijn andere conclusies die getrokken worden. 

Toevoeging EBI Capital

Dit onderzoek is een belangrijke reden om deze beleggingscategorie niet op te nemen in de beleggingsportefeuilles van onze klanten. Wij zien in onze branche dat meerdere vermogensbeheerders actief Private Equity opnemen in hun beleggingsportefeuilles. Wij laten ons leiden door academisch onderzoek. En als academici beleggen in Private Equity omschrijft als ondoorzichtig, duur en tegenstrijdige belangen dan is dit voor ons reden genoeg om vooralsnog deze beleggingscategorie te mijden. 

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!