A Case for Index Fund Portfolio’s

nov 6, 2019

Samenvatting

A Case for Index Fund Portfolio’s

Rick Ferri

Beleggen met behulp van indexfondsen en ETF’s in sterk in opmars. In elke beleggingscategorie levert indexbeleggen een betrouwbaardere uitkomt op in vergelijking met actief beheerde beleggingsfondsen. Dit wordt ondersteund door talloze onderzoeken. 

Er is echter zeer weinig onderzoek gedaan naar de performance tussen beleggingsportefeuilles die zijn opgebouwd met behulp van indexfondsen en portefeuilles die zijn opgebouwd met behulp van actief beheerde beleggingsfondsen. 

Het resultaat van deze studie is gunstig voor een volledige indexfondsstrategie. De waarschijnlijkheid van een outperformance met behulp van de eenvoudigste indexfondsportefeuille ligt in het 80e percentiel en neemt toe naarmate de tijd verstrijkt.  Deze resultaten hebben een belangrijke invloed op de praktische gevolgen voor investeerders die op zoek zijn naar een strategie die hen de hoogste kans geven om hun investeringsdoelstellingen te realiseren. 

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!