Bewijs: EBI’s manier van beleggen geeft je 90% meer kans op succes dan actief beleggen

mrt 22, 2023

Als je gaat beleggen of al een belegger bent, dan zijn er veel keuzes die moet maken. Om er een paar te noemen. Ga ik mijn portefeuille zelf beheren of ga ik gebruik maken van een professionele partij? En als ik kies voor een professionele partij, wat is dan de gevolgde beleggingsfilosofie van die partij?

In hoofdlijnen zijn er twee belangrijke filosofieën die door professionele beleggers worden gebruikt, namelijk de keuze voor een actieve benadering of een passieve benadering. 

Bij EBI Capital volgen we een systematische benadering die is gebaseerd op de meest moderne wetenschappelijke inzichten. Dit lijdt tot zeer breed gespreide portefeuilles met een zeer lage omloopsnelheid en zeer lage kosten. Dit wordt ook wel passief beleggen genoemd.

En het resultaat?

Gemeten over een periode van tien jaar heeft een belegger die kiest voor passief beheer een kans van 82% om meer rendement te behalen dat met actief beheer. En over een periode van twintig jaar zelfs 90%.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!