Beleggen in grote ondernemingen uit de opkomende economieën

Emerging Market

Beleggen in de grootste ondernemingen uit de opkomende economieën

 

De belangrijkste kenmerken van Emerging Market zijn:

  • Een gespreide portefeuille van ondernemingen uit opkomende landen;
  • De doelstelling is het volgen van de MSCI Emerging Market index.
  • De MSCI Emerging Market index streeft ernaar het rendement te volgen van een ondernemingen uit opkomende landen;
  • Er is sprake van een markt-kapitalisatie gewogen portefeuille. 

De MSCI World Index is een van de bekendste indices die beschikbaar zijn en is een wereldindex die wordt onderhouden door Morgan Stanley Capital International (MSCI). De MSCI World Index bestaat volledig uit aandelen. In totaal kent de index aandelen uit 23 landen. Dit zijn: Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Ierland, Israël, Italië, Japan, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een Copernicaanse revolutie – Het meest fundamentele dat het beleggingsproces is overkomen – de ontwikkeling van de moderne portefeuilletheorie, de theorie van efficiënte markten, het wetenschappelijke begrip van risico-rendementsrelaties en het belang van diversificatie in portefeuilles” -.

Yale Universiteit

Global Market: Vermogensgroei

Sinds 1970 heeft deze aandelencategorie ervoor gezorgd dat jouw vermogen 38x in waarde is toegenomen, althans in nominale zin. Een investering van € 10.000,- is gegroeid tot € 384.800,-. Dit komt overeen met een gemiddeld rendement van 7,49% per jaar. 

Global Market: Rendement per jaar

Hieronder zie je de rendementen per jaar.

Karakteristieken

Karakteristieken

%

Gemiddeld jaarrendement

%

Risico (SD)

%

Hoogste rendement

%

Laagste rendement

# Maanden

%

Positieve maanden

Performance van de verschillende aandelencategorieën

Hieronder zie je de jaarrendementen van de verschillende aandelencategorieën vanaf 1989. Rechts van de rendementen zie je een ranglijst. De les die je kunt trekken is dat er door de jaren heen grote rendementsverschillen zijn tussen de verschillende aandelencategorieën. De lange termijn rendementen bevestigen de wetenschappelijke beleggingsinzichten. 

De data is bijgewerkt tot en met november 2020.