Premiejagen voor een hoger rendement

apr 6, 2014

Het nemen van een afgewogen risico levert beleggers een hoger rendement op. De kunst is om deze risicopremies te oogsten.

In een artikel in het Financiele Dagblad van vrijdag 4 april werd beschreven hoe het grootste beleggingsfonds ter wereld, het Noorse Staatsfonds (€ 600 mrd +) waarin alle gelden van de olie opbrengsten van dat land worden belegd, te werk gaat. In het kort komt het erop neer dat er een aantal risicopremies zijn te definieren waar iedere belegger van zou kunnen profiteren.

Aldus emeritus hoogleraar Elroy Dimson van de London School of Economics vorige week op een congres van Morningstar in Amsterdam. Econoom Dimson is voorzitter van de strategiecommissie van het Noorse staatsfonds.

Dimson raadt beleggers met een langetermijndoelstelling aan hun portefeuilles zo in te richten dat zij risicopremies kunnen opstrijken. ‘Dat is over een langere periode een stabielere manier van beleggen dan het najagen van stijgende markten.’

EBI Capital biedt particuliere beleggers in de Benelux een vergelijkbare beleggingsfilosofie als het Noorse Staatsfonds. Door onze portefeuilles zo in te richten dat beleggers maximaal profiteren van deze risicopremies en de kosten te minimaliseren, bieden wij iedere belegger op termijn de grootste kans op het behalen van hun financiele doelstellingen. Op onze website kunt u uitgebreide informatie vinden over deze aanpak.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!