IEX: Op zoek naar de slimste belegger

mei 21, 2013

IEX: Op zoek naar de slimste belegger

Op de site van de IEX vind op dit moment een competitie plaats. Men is op zoek naar de slimste belegger. Dit is een competitie die loopt van 13 mei tot en met 7 juni. De winnaar wint € 5.000,-.

Op de site vind u de koplopers van dit moment. Op het moment dat ik dit schrijf heeft de koploper al een rendement van meer dan 60% behaald. De koplopers worden op de site in het zonnetje gezet. Er wordt volop aandacht geschonken aan de ingenomen posities.

Een belegger die de site IEX bezoekt, kan al snel in de verleiding komen om mee te doen, mogelijk zelfs met echt geld. Vanuit onze kant waarschuwen wij deze beleggers; doe dit niet. De ingenomen posities zijn stuk voor stuk zeer riskant. Degene die het meeste geluk heeft, zal uiteindelijk de winnaar worden. De gemiddelde deelnemers verliest namelijk.

Het gemiddelde rendement van alle deelnemers is op 21 mei namelijk al -3,04%. De gemiddelde aandelenindex staat, gemeten over dezelfde periode, ca. 2,5% hoger. Dat betekent dat in slechts een week de gemiddelde belegger al 5,5% (!!) achterblijft bij een aandelenindex.

We durven de weddenschap aan dat het verschil alleen maar groter gaat worden. Deze competitie kan dan ook beter een andere naam krijgen, bijvoorbeeld ‘de belegger met de meeste mazzel’.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!