Dimensional verslaat de markt zonder te voorspellen!

jan 7, 2014

Dimensional verslaat de markt zonder te voorspellen!

Dimensional, ‘s-wereld’s toonaangevende fondsenhuis, is momenteel binnen de V.S. het 8e grootste fondsenhuis met een vermogen van $ 332 miljard. Op relatieve basis is Dimensional zelfs het fondsenhuis met de sterkste groei. Ook in Nederland is Dimensional bereikbaar voor beleggers, al kan een belegger slechts toegang krijgen via een gekwalificeerd beleggingsadvieskantoor. De Vries Investment Services is één van de allereerste beleggingsadvieskantoren die voldeden aan de hoge eisen die Dimensional stelt.

Van alle aanvragen wordt slechts 14% door Dimensional goedgekeurd. Dat betekent dus dat 86% van alle aanvragen door Dimensional wordt afgewezen. Met het feit dat indexbeleggen sterk in opkomst is, dienen beleggers zich goed te realiseren dat het mogelijk is de markt te verslaan. Niet op basis van voorspellen maar op basis van toonaangevend wetenschappelijk onderzoek.

Volgens Morningstar verslaat 75% van alle Dimensional fondsen, gemeten over een periode van 15 jaar, de benchmark index en maar liefst 80% als we kijken naar de afgelopen vijf jaar. David Booth, één van de oprichters, verklaart dat Dimensional tot ‘in haar vezels’ gericht is op nastreven van het beste rendement voor haar cliënten. Een op wetenschappelijk gestoeld beleggingsbeleid heeft bewezen dat het mogelijk is de markt te verslaan en dit zonder passief te zijn.

We begrijpen maar al te goed wat David Booth hiermee bedoeld. Het onderzoeksteam van Dimensional is alles behalve passief. Het team dat bestaat uit ‘s-werelds meest toonaangevende academici, waaronder Nobelprijswinnaar Fama is continue bezig met onderzoek naar de werking van de financiële markten. De inzichten die op deze wijze ontstaan worden door Dimensional geïmplementeerd in haar beleggingsbeleid.

We zijn bij EBI Capital dan ook trots dat we onze cliënten de best mogelijke kans op succes kunnen bieden en dit in samenwerking met Dimensional.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!