Dimensional: Snelst groeiende fondsenhuis

jul 31, 2013

Dimensional: Snelst groeiende fondsenhuis

Dimensional is ‘s-wereld meest gerespecteerde fondsenhuis. Wij maken al vele jaren gebruik van Dimensional. In onze gesprekken met cliënten valt ons op dat niemand Dimensional kent. Dit verbaast ons niet. Dimensional maakt namelijk geen reclame. Het is namelijk de belegger zelf die reclame-uitingen betaalt en dit past niet in Dimensional’s filosofie.

Alleen voor institutionele beleggers en geaccrediteerde advieskantoren

Dimensional stelt haar fondsen slechts voor een gering aantal beleggers open, namelijk institutionele beleggers en cliënten van door Dimensional geaccrediteerde kantoren. In Nederland hebben wij als één van de eerste beleggingsadvieskantoren toestemming van Dimensional ontvangen om haar fondsen te mogen gebruiken. Van alle aanvragen wordt slechts 15% door Dimensional goedgekeurd.

Sinds 2011 in Nederland

Dimensional’s oorsprong gaat meer dan 30 jaar terug en ligt in de V.S. In de V.S. is Dimensional uitgegroeid tot het 8e grootste fondsenhuis met $ 182 miljard onder beheer. Het geeft aan hoe succesvol haar unieke aanpak is.

Wilt u meer lezen over Dimensional, bezoek dan hier haar website.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!