De relatie tussen fondskosten en haar prestaties

jun 4, 2013

De relatie tussen fondskosten en haar prestaties

De belangrijkste criteria voor beleggers bij het selecteren van het beleggingsfonds waarin zij gaan beleggen is de historische prestaties. Bezoekers van onze site weten ondertussen wel dat beleggen in de best presterende fondsen nagenoeg een garantie is voor een teleurstellende beleggingservaring.

Opvallend is dat beleggers kosten wel belangrijk vinden maar er bij het selectieproces weinig aandacht aan schenken. Dit terwijl het minimaliseren van alle beleggingskosten één van de belangrijkste factoren is voor een positieve beleggingservaring.

Recentelijk lazen we een onderzoek van Javier Gil-Bazo en Pablo Ruiz-Verdu waarin wederom werd aangetoond dat er een negatieve correlatie is tussen de fondskosten en de geleverde prestaties. In het onderzoek worden meerdere factoren aangedragen waarom beleggers desondanks ervoor kiezen om deze fondsen te gebruiken.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!