Beleggers ook na 2014 niet goedkoper uit

nov 7, 2013

Beleggers ook na 2014 niet goedkoper uit

Het aankomende provisieverbod zou de kosten voor  beleggers moeten drukken. Maar het voordeel valt minder royaal uit dan  verwacht. Lang niet alle beleggingsfondsen geven de volledige provisie terug.

Uit vergelijkingen onder een aantal banken is naar voren gekomen dat beleggers ook na 2014 niet goedkoper uit zijn in de kosten die beleggingsfondsen doorrekenen. De kick back vergoeding wordt welliswaar verboden maar veel fondsen geven dit voordeel niet door aan de uiteindelijke belegger.

Ook hebben wij onderzocht hoe transparant de aanbieders van beleggingsadvies zijn op het gebied van de totale kosten en helaas blijkt ook hier dat beleggers nog steeds geen volledig beeld wordt geschetst van de totale kosten ratio, die in veel gevallen oploopt tot boven de 2%.

Wij zijn van mening dat onze klanten recht hebben om te weten wat de totale kosten zijn die zij betalen voor ons beleggingsadvies en zijn daar dan ook 100% transparant in. Omdat onze kosten in de praktijk gemiddeld 50% lager liggen, hebben wij ook weinig te verbergen.

Lees hier de conclusies die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!