AFM waarschuwt voor signaalaanbieders

mei 14, 2014

AFM waarschuwt voor signaalaanbieders

Eindelijk geeft de AFM een waarschuwing af voor signaalaanbieders. Signaalanbieders beloven vaak onrealistisch hoge rendementen en brengen hoge kosten in rekening.

Wij vinden al jarenlang dat deze internet-adviseurs ook onder AFM-toezicht moeten komen. De reden is eenvoudig. We hebben maar al te vaak geconstateerd dat de getoonde rendementen alles behalve realistisch zijn en hebben menig cliënt gesproken die veel geld hebben verloren door gebruik te maken van dit soort adviezen.

We zullen enkele voorbeelden van signaalaanbieders. Via de site van systeemshop hebben we ook inzage in de rendementen.

Bali-trader

Balitrader.nl  is een dienst via email/SMS die signalen geeft voor de aan- en verkoop van turbo’s voor de AEX. Deze dienst beperkt zich tot het versturen van signalen die ontstaan door een systeemanalyse van de AEX op weekniveau.

We kunnen niet controleren of de genoemde rendementen correct zijn maar de fluctuaties geeft voldoende aan welke risico’s er worden genomen.

Beursfoon

Beursfoon is een onafhankelijk beursinformatiebedrijf dat met een team van zes specialisten iedere werkdag van s’ ochtends 08.00 uur tot s’avonds 22.00 uur de financiele markten bestudeert. Wij bestaan al vanaf 1996 en zijn er trots op dat we ons de grootste partij in Nederland en Belgie mogen noemen voor 0900 beursinformatie, sms- en emaildiensten.

Hier boven vind u de maandrendementen sinds 2011. Was u eind 2012 ingestapt, dan was u vermogen nu volledig verdampt. We hebben ook nog even op de site van Beursfoon zelf gekeken. Daar vinden we over 2013 volledig andere rendementen.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!