Voor je meest kostbare bezit

EBI Kids

Beleggen voor je (klein)kind, een verstandige keuze!

Kinderen zijn zeer goede beleggers

Als (groot)ouder heb je uiteraard het beste met ze voor. Je overweegt om je (klein)kind een betere financiele toekomst te bieden. Voor het bekostigen van een studie, het rijbewijs of de aanbetaling van een eigen woning. Maar al te vaak zijn dit beleggingsdoelen die vele jaren in de toekomst ligggen. Omdat een lange beleggingshorizon de kans op een succesvolle belegging erg groot maakt, is het verstandig om te gaan beleggen.

Hoe werkt het?

Als je een EBI Kids rekening opent, staat deze rekening op naam van uw kind. Zolang het kind minderjarig is, beheer jij de rekening. Op het moment dat het kind volwassen is geworden is het kind verantwoordelijk geworden voor de rekening. Hij of zij bepaalt dan zelf wat er met de beleggersrekening gebeurt.

Uiteraard kunnen ook grootouders bij EBI Kids een rekening openen op naam van hun kleinkind. De ouders dienen dan wel toestemming hiervoor geven.

Bij EBI Capital beleggen al vele kinderen voor hun pensioen. Een extreem lange beleggingshorizon van minimaal 65 jaar zorgt voor het optimaal benutten van het rente-op-rente effect. Een startkapitaal van Euro 5.000,- kan in 65 jaar bij een gemiddeld jaarrendement van 8% groeien tot Euro 743.000,-.

Het regelen van het pensioen van je (klein)kind, wat een mooi kado is dat!

Jan de Vries

Meer weten over beleggen?

Sparen of beleggen?

Ga ik sparen of beleggen? Er zijn veel vooroordelen over beleggen. De waarheid is dat beleggenop de lange termijn voor meer vermogensopbouw zorgt dan sparen. Op korte termijn kunnen koersen flink fluctueren.

De risico's van sparen

Sparen levert niets meer op. Sterker nog, als je rekening houdt met inflatie, belastingen en bankkosten, dan kost sparen je per jaar al snel 3% per jaar. Het gevolg is dat je geld steeds minder waard wordt.

Het belang van lage kosten

Kosten hebben een vernietigend effect op het vermogen dat je kunt opbouwen. Het kan zomaar het verschil zijn tussen een goed en matig pensioen. Wij doen alles om al jouw beleggingskosten te minimaliseren met als resultaat meer vermogen.

De vele voordelen van Evidence Based beleggen

De allerbeste spreiding

Bij EBI Capital beleg je in meer dan 13.000 verschillende beursgenoteerde ondernemingen en duizenden verschillende obligaties. Een betere spreiding is niet mogelijk! 

Geen dividendlekkage meer

Dividendlekkage ontstaat op het moment dat in het buitenland gevestigde beursgenoteerde ondernemingen dividend uitkeren, waarbij de lokale overheid dividendbelasting hierover inhoudt. Normaliter ben je dit kwijt. Echter door de speciale fiscale status van de beleggingsfondsen waarin wij voor je beleggen, ontvang je de ingehouden dividendbelasting wel terug. Dit kan je zomaar 0,50% extra rendement opleveren. Elk jaar weer.

Optimaal herbalanceren

Wij zorgen ervoor dat jouw portefeuille periodiek wordt hergebalanceerd. Niet alleen periodiek maar ook als flinke koersbewegingen dit noodzakelijk maken. Het vermindert het portefeuillerisico en verhoogt jouw rendement met 0,40% per jaar. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over EBI Capital, Binckbank, onze beleggingsfilosofie of de beveiliging van jouw gegevens? Hieronder tref je een selectie van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem vooral contact met ons op: +31 172 796 399 of stuur een mail naar info@ebicapital.nl

Welke fondsen gebruikt EBI Capital?

Voor de inrichting van onze modelportefeuilles maken we gebruik van de fondsenhuizen Dimensional, Northern Trust, Vanguard en iShares. 

Waarom evidence-based beleggen in plaats van indexbeleggen?

Een succesvolle beleggingservaring zit in de details. In 2005 waren wij de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die indexbeleggen als filosofie gebruikte. In 2012 zijn we overgestapt naar evidence-based beleggen, omdat de kleine nadelen die kenmerkend zijn voor indexbeleggen niet gelden bij evidence-based beleggen. Dat levert jou nog meer rendement op. 

Wat is de relatie met Binck?

Wij werken samen met BinckBank. BinckBank is onze broker. Dit houdt in dat wij uw rekening bij deze bank aanhouden en het effectensysteem van BinckBank gebruiken voor het handelen op de beurs. Wij hebben gekozen voor BinckBank omdat zij op dit moment de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Uiteraard is EBI Capital onafhankelijk van BinckBank.

Met welk bedrag kan ik beleggen bij EBI Capital?

U kunt bij EBI Capital terecht vanaf € 200.000,-. We hanteren geen maximum bedrag. U kunt bij ons privé of zakelijk beleggen. Wenst u een lager bedrag te beleggen, dan adviseren wij u volledig online.

Ik ben een klant met een zakelijke rekening maar ben niet gevestigd in Nederland. Wat nu?

Bent u met uw onderneming statutair ingeschreven in het buitenland? Neem dan contact op met uw lokale Kamer van Koophandel.

Hoe lang duurt het voordat een rekening geopend is?

Voor een particuliere rekening duurt het openen gemiddeld een tot twee werkdagen. Het openen van een zakelijke rekening kan enkele dagen langer duren vanwege het controleren van de gegevens van de Kamer van Koophandel en de statuten van uw onderneming. Mocht u nog niet over een LEI-nummer beschikken, dan duurt het een tot twee weken.