Beleggingskosten hebben een vernietigende invloed op jouw vermogensgroei

EBI Capital, zuinigheid met vlijt

Hoe lager jouw beleggingskosten, des te meer vermogen je zult bouwen!

Al sinds onze oprichting in 2005 zorgen wij ervoor dat jouw beleggingskosten minimaal zijn. Lage kosten zijn namelijk cruciaal voor jouw rendement. De beleggingsindustrie staat (helaas) niet bekend om haar transparantie als het over kosten gaat. Kosten zijn namelijk de verdiensten van grootbanken. EBI heeft geen aandeelhouders die winstmaximalisatie nastreven, zoals menig grootbank.

Hoge kosten zorgen voor minder vermogen!

Wat je de kosten van beleggen moet weten!

Bij elke belegging komen kosten om de hoek kijken, maar al te vaak zonder dat je dit realiseert.

Er zijn veel verschillende soorten kosten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: als het geld ergens anders naartoe gaat, gaat het niet naar jou!.

Waarom zijn kosten belangrijk?

Beleggingskosten lijken misschien niet veel voor te stellen, maar ze tellen op en hebben een negatieve invloed op jouw rendement.  Het geld dat je aan kosten kwijt bent, daarmee zal je geen rendement meer behalen.

Stel dat je € 100.000 belegd. Als het marktrendement tot 2052 gemiddeld 8% per jaar bedraagt en er geen kosten of vergoedingen zouden zijn, dan zou je eindigen met  ongeveer € 1.086767.

Als je echter 3% per jaar aan kosten zou betalen, zou je slechts € 453.804 aan vermogen hebben opgebouwd.

Dat is juist: De 3% die je elk jaar betaalt, zou bijna 60% van jouw uiteindelijke vermogen wegvagen. Daarom is het zo belangrijk om direct al jouw beleggingskosten te minimaliseren!

Minder kosten zorgen voor meer rendement!

In een wereld zonder kosten is het gemiddelde rendement van alle beleggers gelijk aan het marktrendement. Echter in de ‘echte’ wereld krijg je te maken met kosten. Dat zorgt ervoor dat het gemiddeld rendement lager zal uitkomen. En hoe hoger jouw kosten, des te minder er overblijft voor jou. 

De kosten kunnen behoorlijk oplopen. Volgens een rapport van de AFM kunnen de jaarlijkse kosten zomaar oplopen tot meer dan 2,5% per jaar!

De prestaties van beleggingskosten bevestigt dat lage kosten jouw rendementskans verhoogt!

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het gemiddelde rendement van beleggingsfondsen met lage kosten hoger is in vergelijking met beleggingsfondsen met hoge kosten. In de beleggingsindustrie is het volgende dan ook van toepassing:

Hoe meer je betaald, des te minder je ontvangt!

Je moet goed zoeken om de beleggingskosten te kunnen vinden

We vertelden je het al. Wat kosten voor jou zijn, zijn de verdiensten voor de ander. Het zal je dus niet verbazen dat veel kostensoorten moeilijk op te sporen zijn. Vaak zijn ze verstopt in de prospectus van het beleggingsproduct en hebben ze namen als performance-fee, op- en afslagkosten, e.d. Soms zijn het kosten die indirect in een koers zijn verwerkt, zoals de impactkosten bij een indexaanpassing. Ook die kosten kunnen zomaar oplopen tot 1% per jaar.

EBI Capital heeft als missie om jou de best mogelijke beleggingservaring te bieden. Weet dan dat wij al jouw beleggingskosten terugbrengen, zowel de zichtbare – als onzichtbare kosten.

Wie is EBI Capital?

De eerste beleggingsonderneming die indexbeleggen al in 2005 als leidende filosofie aanbood aan beleggers. Waar banken en de meeste vermogensbeheerder in 2014 een provisieverbod nodig hadden om een einde te maken aan retourprovisies konden wij al onafhankelijk adviseren omdat wij ons vanaf de start lieten betalen door onze cliënten. In 2012 zijn wij als eerste beleggingsonderneming in Nederland overgestapt op volledig wetenschappelijk onderbouwd beleggen. Wij zijn mede-oprichter van KNOX, een nieuw cooperatief broker- en bewaarplatform waarmee wij in de toekomst jouw kosten nog verder kunnen verlagen. Al zes keer zijn wij genomineerd voor de FD-Gazelle Award. Ons succes is te danken aan onze cliënten. Daar doen wij alles voor.

Met acht beleggingsspecialisten, waaronder twee gecertificeerde financial planners (MFP), twee gecertificeerde beleggingsanalisten (RBA), een gecertificeerde financial analyst (CFA) en meerdere DSI gecertificeerde beleggingsspecialisten heeft EBI de ervaring en deskundigheid om jou optimaal te adviseren.

De vele voordelen van Evidence Based beleggen

De allerbeste spreiding

Bij EBI Capital beleg je in meer dan 13.000 verschillende beursgenoteerde ondernemingen en duizenden verschillende obligaties. Een betere spreiding is niet mogelijk! 

Geen dividendlekkage meer

Dividendlekkage ontstaat op het moment dat in het buitenland gevestigde beursgenoteerde ondernemingen dividend uitkeren, waarbij de lokale overheid dividendbelasting hierover inhoudt. Normaliter ben je dit kwijt. Echter door de speciale fiscale status van de beleggingsfondsen waarin wij voor je beleggen, ontvang je de ingehouden dividendbelasting wel terug. Dit kan je zomaar 0,50% extra rendement opleveren. Elk jaar weer.

Optimaal herbalanceren

Wij zorgen ervoor dat jouw portefeuille periodiek wordt hergebalanceerd. Niet alleen periodiek maar ook als flinke koersbewegingen dit noodzakelijk maken. Het vermindert het portefeuillerisico en verhoogt jouw rendement met 0,40% per jaar. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over EBI Capital, Binckbank, onze beleggingsfilosofie of de beveiliging van jouw gegevens? Hieronder tref je een selectie van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem vooral contact met ons op: +31 172 796 399 of stuur een mail naar info@ebicapital.nl

Welke fondsen gebruikt EBI Capital?

Voor de inrichting van onze modelportefeuilles maken we gebruik van de fondsenhuizen Dimensional, Northern Trust, Vanguard en iShares. 

Waarom evidence-based beleggen in plaats van indexbeleggen?

Een succesvolle beleggingservaring zit in de details. In 2005 waren wij de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die indexbeleggen als filosofie gebruikte. In 2012 zijn we overgestapt naar evidence-based beleggen, omdat de kleine nadelen die kenmerkend zijn voor indexbeleggen niet gelden bij evidence-based beleggen. Dat levert jou nog meer rendement op. 

Wat is de relatie met Binck?

Wij werken samen met BinckBank. BinckBank is onze broker. Dit houdt in dat wij uw rekening bij deze bank aanhouden en het effectensysteem van BinckBank gebruiken voor het handelen op de beurs. Wij hebben gekozen voor BinckBank omdat zij op dit moment de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Uiteraard is EBI Capital onafhankelijk van BinckBank.

Met welk bedrag kan ik beleggen bij EBI Capital?

U kunt bij EBI Capital terecht vanaf € 200.000,-. We hanteren geen maximum bedrag. U kunt bij ons privé of zakelijk beleggen. Wenst u een lager bedrag te beleggen, dan adviseren wij u volledig online.

Ik ben een klant met een zakelijke rekening maar ben niet gevestigd in Nederland. Wat nu?

Bent u met uw onderneming statutair ingeschreven in het buitenland? Neem dan contact op met uw lokale Kamer van Koophandel.

Hoe lang duurt het voordat een rekening geopend is?

Voor een particuliere rekening duurt het openen gemiddeld een tot twee werkdagen. Het openen van een zakelijke rekening kan enkele dagen langer duren vanwege het controleren van de gegevens van de Kamer van Koophandel en de statuten van uw onderneming. Mocht u nog niet over een LEI-nummer beschikken, dan duurt het een tot twee weken.