Dimensional verlaagt (wederom) haar tarieven

feb 8, 2022

Samenvatting

  • Het Amerikaanse fondsenhuis Dimensional behoort tot één van de meest gewaardeerde fondsenhuizen ter wereld;
  • De beheerkosten van haar fondsen behoren al tot de laagste in de sector;
  • Met ingang van 1 april 2022 verlaagt Dimensional haar fondskosten met gemiddeld 6%.

Na eerder vorig jaar al een verlaging te hebben toegepast kondigt Dimensional vandaag aan dat het de beheersvergoedingen (management fees) voor 20 van onze Ierse en VK gevestigde fondsen met ingang van 1 april 2022 verder gaat verlagen. Deze aanpassingen betreffen een verlaging van 6% op een naar vermogen gewogen basis voor de betreffende fondsen, welke een breed scala aan aandelen, obligaties en duurzame beleggingsoplossingen bestrijken.

Door de geschiedenis heen heeft Dimensional zijn beleggingsoplossingen voortdurend verbeterd, waarbij is getracht om efficiëntie en schaalvoordelen door te geven aan klanten. Wij zijn proactief in het vormen van een langetermijnvisie, aangezien ernaar wordt gestreefd meer waarde te leveren dan index-, traditionele activa- en systematische strategieën.

“Al 40 jaar heeft Dimensional zijn beleggingsoplossingen, -systemen en -processen verfijnd, verbeterd en geavanceerd, waarbij is getracht om efficiëntie en schaalvoordelen door te geven aan klanten.”, Nathan Lacaze, Co-Chief Executive Officer, Dimensional Fund Advisors Ltd. “We zijn vastbesloten om beleggers robuuste oplossingen te blijven bieden, die de voordelen hebben van indexering met het hogere verwachte rendement en een verhoogd risicobeheer van flexibele, dagelijkse implementatie.”

Dimensional heeft een track record in het regelmatig herzien en verlagen van beheervergoedingen en doorlopende kosten in het voordeel van klanten en beleggers.

“We ondersteunen financiële professionals bij het nemen van de beste beslissing voor degenen die ze helpen”, aldus John Romiza, Co-Chief Executive Officer, Dimensional Fund Advisors Ltd.” De verlaging van de vergoedingen voor enkele van onze meest populaire fondsen ondersteunt de belangrijke discipline van kostenbeheersing en zal leiden tot betere resultaten voor beleggers.”

Regelmatig toetst Dimensional de fees en lopende kosten, in het belang van klanten en beleggers. Dit heeft geleid tot vele verlagingen in de geschiedenis van het bedrijf.

Voor onderstaande fondsen is de verlaging van toepassing.