Dimensional verlaagt haar tarieven

mei 27, 2021

Samenvatting

  • Het Amerikaanse fondsenhuis Dimensional behoort tot één van de meest gewaardeerde fondsenhuizen ter wereld;
  • De beheerkosten van haar fondsen behoren al tot de laagste in de sector;
  • Met ingang van 4 mei verlaagt Dimensional haar fondskosten met gemiddeld 12%.

Dimensional verlaagt de management fees voor een breed scala van de Britse en Ierse aandelen- en obligatiefondsen. De gemiddelde verlaging bedraagt 12%, gewogen naar belegd vermogen in de betrokken fondsen. Het totale vermogen in de betrokken fondsen is 93% van het totale vermogen in de Britse en Ierse fondsen die worden beheerd door Dimensional UK en gelieerde entiteiten. De feeverlaging gaat in op 4 mei 2021.

“Al veertig jaar werkt Dimensional aan verfijning, verbetering en ontwikkeling van haar beleggingsoplossingen, -systemen en -processen, en streven we ernaar onze klanten daarvan te laten profiteren,” aldus Nathan Lacaze, Co-Chief Executive Officer, Dimensional UK. “Wij willen voortdurend innoveren in onze eersteklas beleggingsoplossingen en -diensten, en het laag houden van de management fees is een prioriteit.”

Regelmatig toetst Dimensional de fees en lopende kosten, in het belang van klanten en beleggers. Dit heeft geleid tot vele verlagingen in de geschiedenis van het bedrijf.

“Wij helpen financiële professionals bij het nemen van de beste beslissingen voor degenen die zij bedienen en ondersteunen”, zegt John Romiza, Co-Chief Executive Officer, Dimensional UK. “We hebben altijd benadrukt dat kostenbeheersing van grote waarde is voor beleggers. Vandaag kondigen wij een grootschalige verlaging aan van de fees voor een aantal van onze meest populaire fondsen. Dit volgt op eerdere verlagingen in 2015, 2019 en 2020 en toont hoe belangrijk kostenbeheersing voor ons is.”