Binckbank overgenomen door Saxo

mei 9, 2022

Samenvatting

  • In 2019 nam Saxo Binck over;
  • Naar verwachting wordt in 2022 de rekening omgezet naar het Saxo-platform.

Al vanaf 2005 werken wij wij samen met BinckBank. Als beleggingsonderneming heb je nu eenmaal een broker nodig om jouw portefeuille te bewaren en aan- en verkopen te doen op de beurs. In 2019 nam het Deense Saxo Bank BinckBank over.

Alle relaties van BinckBank worden sindsdien in fases overgezet naar de nieuwe omgeving van Saxo Bank. Eind 2021 was de Retail-afdeling als eerste aan de beurt. Alle rekeningen die vallen onder Professional Services, waar wij toe behoren, worden naar verwachting in 2022 overgezet naar de dienstverlening van Saxo Bank.

Wat verandert er voor jou?

Vooralsnog verandert er niets. Jouw rekening wordt pas naar verwachting eind 2022 overgezet van BinckBank naar het nieuwe Saxo platform. Dit betekent wel dat het zescijferige relatienummer vervalt. Te zijner tijd ontvang je van ons een nieuw Saxo Bank relatienummer.

Je persoonlijke IBAN blijft gelijk. Dit is het internationale rekeningnummer waar je geld naar overboekt om te beleggen of geld vanaf ontvangt als je een bedrag van uw beleggingsrekening opneemt. Periodieke overboekingen hoef je daarmee niet te wijzigen.

Je kunt onveranderd gebruikmaken van je eigen EBI-portaal. Hier kun je jouw rendement, beleggingen, rapportages en documenten inzien zoals je altijd al gewend was.

Wie is Saxo Bank?

Saxo Bank is, net als BinckBank, een online beleggersbank. Saxo Bank is opgericht in 1992 in Denemarken. Saxo Bank is wat omvang betreft ongeveer drie keer zo groot als BinckBank. De bank is gevestigd in 16 landen en heeft wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers in dienst. Sinds 2018 bezit het Chinese Geely 52% van de aandelen van Saxo Bank. Geely is één van China’s grootste onafhankelijke autoproducenten, tevens eigenaar van Volvo en houder van een aanzienlijk belang in Daimler (Mercedes Benz).

Hoe veilig is mijn vermogen bij Saxo Bank?

Net als BinckBank staat ook Saxo Bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door hun Nederlandse bankvergunning wordt het geld op jouw rekening wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Gaat de bank failliet, dan is jouw liquide geldsaldo dankzij het depositogarantiestelsel gegarandeerd tot een maximum van 100.000 euro per persoon per bank.

Ook Saxo Bank is gebonden aan de regels van de wettelijke vermogensscheiding. Bij een faillissement van de bank zijn de beleggingen afgescheiden van het vermogen van de bank. De Wet giraal effectenverkeer (Wge) en de bewaring van effecten bij een onafhankelijke stichting bewaarbedrijf waarborgen deze vermogensscheiding.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!