Wij helpen jou met meer vermogen voor later

Onze diensten

Bij EBI Capital hebben we toegang tot de beste wetenschappers, waaronder nobelprijs winnaars, en institutionele beleggingsmethoden
Lodewijk Lamaison. Founding partner

Vermogensbeheer

Ebi beheert jouw vermogen. De basis vormt een financieel plan. In dit plan geven wij inzicht in jouw financiële situatie, nu maar vooral later. 

N

Vermogensbeheer met Nobelprijswinnaars aan jouw zijde;

N

Beleggen in meer dan 13.000 beursgenoteerde ondernemingen tegen een scherp tarief;

N

Inzicht in jouw financiële situatie; nu en later;

Wetenschappelijk onderbouwd beleggen loont!

Financiële markten hebben lange termijn beleggers beloond met een uitstekend rendement.

 

Pensioen beleggen

Met belastingvoordeel beleggen voor je pensioen. EBI helpt jou fiscaal vriendelijk extra pensioen op te bouwen

N

Extra pensioen opbouwen met Nobelprijswinnaars aan jouw zijde;

N

Beleggen in meer dan 13.000 beursgenoteerde ondernemingen tegen een scherp tarief;

N

Een scherp tarief, zodat jij later mee vermogen overhoudt;

M

Er zit een grens aan wat je maximaal in mag leggen;

M

Jouw geld staat gedurende lange tijd vast;

Beleggen voor je (klein)kind

Kinderen zijn de beste beleggers die er zijn. Ze hebben een lange beleggingshorizon en liggen niet wakker als de koersen een keertje tegenvallen. Speciaal voor EBI’s clienten kunnen kinderen meer vermogen opbouwen voor later.

N

Meer vermogensopbouw dan sparen;

N

Exclusief voor EBI's cliënten;

N

Beleggen met Nobelprijswinnaars aan je zijde;

Wat kost mij dit?

Onze tarieven behoren tot de laagste in Nederland. Dat betekent dat je meer rendement overhoudt. En dus (aanzienlijk) meer vermogen opbouwt voor later.

Vergoeding EBI Capital

De beheervergoeding wordt berekend op basis van het vermogen dat je ons toevertrouwd met een minimum van € 1.210,- per kwartaal. De beheervergoedingen zijn inclusief BTW.

  • 0,726% per jaar tot € 1 miljoen (incl. BTW);
  • 0,605% per jaar over het meerdere boven € 1 miljoen (incl. BTW);
  • 0,484% per jaar over het meerdere boven € 2,5 miljoen (incl. BTW).

Vergoeding Binckbank

Binckbank hanteert voor EBI Capital een ‘all-in’ vergoeding van 0,10% per jaar met een maximum tot € 2.250,-. Er wordt geen BTW in rekening gebracht. Boven de € 4,5 miljoen brengt Binckbank 0,05% extra in rekening.

Vergoedingen Fondsenhuizen

EBI Capital heeft voor jou de beste en goedkoopste fondsenhuizen geselecteerd. Binnen de beleggingscategorie aandelen bedragen de fondskosten vanaf 0,12% per jaar en binnen de obligaties vanaf 0,10% er jaar.

 

Meer weten over beleggen?

Sparen of beleggen?

Ga ik sparen of beleggen? Er zijn veel vooroordelen over beleggen. De waarheid is dat beleggen op de lange termijn voor meer vermogensopbouw zorgt dan sparen. Op korte termijn kunnen koersen echter flink fluctueren.

Waarom gaan beleggen?

Sparen levert niets meer op. Sterker nog, als je rekening houdt met inflatie, belastingen en bankkosten, dan kost sparen je per jaar al snel 3% per jaar. Het gevolg is dat je geld steeds minder waard wordt.

Het belang van lage kosten

Kosten hebben een vernietigend effect op het vermogen dat je kunt opbouwen. Het kan zomaar het verschil zijn tussen een goed en matig pensioen. Wij doen alles om al jouw beleggingskosten te minimaliseren met als resultaat meer vermogen.

Wie is EBI Capital?

De eerste beleggingsonderneming die indexbeleggen al in 2005 als leidende filosofie aanbood aan beleggers. Waar banken en de meeste vermogensbeheerder in 2014 een provisieverbod nodig hadden om een einde te maken aan retourprovisies konden wij al onafhankelijk adviseren omdat wij ons vanaf de start lieten betalen door onze cliënten. In 2012 zijn wij als eerste beleggingsonderneming in Nederland overgestapt op volledig wetenschappelijk onderbouwd beleggen. Wij zijn mede-oprichter van KNOX, een nieuw cooperatief broker- en bewaarplatform waarmee wij in de toekomst jouw kosten nog verder kunnen verlagen. Al zes keer zijn wij genomineerd voor de FD-Gazelle Award. Ons succes is te danken aan onze cliënten. Daar doen wij alles voor.

Met acht beleggingsspecialisten, waaronder twee gecertificeerde financial planners (MFP), twee gecertificeerde beleggingsanalisten (RBA), een gecertificeerde financial analyst (CFA) en meerdere DSI gecertificeerde beleggingsspecialisten heeft EBI de ervaring en deskundigheid om jou optimaal te adviseren.

Jan de Vries. Founding partner

De vele voordelen van Evidence Based beleggen

De allerbeste spreiding

Bij EBI Capital beleg je in meer dan 13.000 verschillende beursgenoteerde ondernemingen en duizenden verschillende obligaties. Een betere spreiding is niet mogelijk! 

Geen dividendlekkage meer

Dividendlekkage ontstaat op het moment dat in het buitenland gevestigde beursgenoteerde ondernemingen dividend uitkeren, waarbij de lokale overheid dividendbelasting hierover inhoudt. Normaliter ben je dit kwijt. Echter door de speciale fiscale status van de beleggingsfondsen waarin wij voor je beleggen, ontvang je de ingehouden dividendbelasting wel terug. Dit kan je zomaar 0,50% extra rendement opleveren. Elk jaar weer.

Optimaal herbalanceren

Wij zorgen ervoor dat jouw portefeuille periodiek wordt hergebalanceerd. Niet alleen periodiek maar ook als flinke koersbewegingen dit noodzakelijk maken. Het vermindert het portefeuillerisico en verhoogt jouw rendement met 0,40% per jaar. 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over EBI Capital, Binckbank, onze beleggingsfilosofie of de beveiliging van jouw gegevens? Hieronder tref je een selectie van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem vooral contact met ons op: +31 172 796 399 of stuur een mail naar info@ebicapital.nl

Welke fondsen gebruikt EBI Capital?

Voor de inrichting van onze modelportefeuilles maken we gebruik van de fondsenhuizen Dimensional, Northern Trust, Vanguard en iShares. 

Waarom evidence-based beleggen in plaats van indexbeleggen?

Een succesvolle beleggingservaring zit in de details. In 2005 waren wij de eerste Nederlandse beleggingsonderneming die indexbeleggen als filosofie gebruikte. In 2012 zijn we overgestapt naar evidence-based beleggen, omdat de kleine nadelen die kenmerkend zijn voor indexbeleggen niet gelden bij evidence-based beleggen. Dat levert jou nog meer rendement op. 

Wat is de relatie met Binck?

Wij werken samen met BinckBank. BinckBank is onze broker. Dit houdt in dat wij uw rekening bij deze bank aanhouden en het effectensysteem van BinckBank gebruiken voor het handelen op de beurs. Wij hebben gekozen voor BinckBank omdat zij op dit moment de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Uiteraard is EBI Capital onafhankelijk van BinckBank.

Met welk bedrag kan ik beleggen bij EBI Capital?

U kunt bij EBI Capital terecht vanaf € 200.000,-. We hanteren geen maximum bedrag. U kunt bij ons privé of zakelijk beleggen. Wenst u een lager bedrag te beleggen, dan adviseren wij u volledig online.

Ik ben een klant met een zakelijke rekening maar ben niet gevestigd in Nederland. Wat nu?

Bent u met uw onderneming statutair ingeschreven in het buitenland? Neem dan contact op met uw lokale Kamer van Koophandel.

Hoe lang duurt het voordat een rekening geopend is?

Voor een particuliere rekening duurt het openen gemiddeld een tot twee werkdagen. Het openen van een zakelijke rekening kan enkele dagen langer duren vanwege het controleren van de gegevens van de Kamer van Koophandel en de statuten van uw onderneming. Mocht u nog niet over een LEI-nummer beschikken, dan duurt het een tot twee weken.