Institutional Investor beloont David Booth met een lifetime achievement award

sep 28, 2016

Institutional Investor beloont David Booth met een lifetime achievement award

David Booth en Rex Sinquefield richtten in 1981 een beleggingshuis op met als missie om de innovatieve theorieën omtrent de werking van de financiële markten die waren ontdekt op de Universiteit van Chicago te gebruiken en zodanig toe te passen dat beleggers hiervan zouden kunnen profiteren.

De naam van dit beleggingshuis werd Dimensional Fund Advisors. Vanaf de oprichting was het Booth’s wens om de meest moderne wetenschappelijke inzichten te gebruiken. Dit leidde ertoe dat vele toonaangevende academici, zoals Nobelprijswinnaar Fama en professor French, participeerden in de beleggingscommissie. 

Sinds de oprichting is Dimensional Fund Advisors trouw gebleven aan haar missie. Dit heeft geleid tot een onderneming die momenteel meer dan $ 400 miljard aan vermogen beheerd. De onderneming heeft al menig onderscheiding mogen ontvangen. 

Alle wetenschappelijke publicatie hebben geleid tot een beleggingsfilosofie die ‘evidenced-based’  beleggen wordt genoemd. 

De loopbaan van David Booth is recent door Institutional Investor beloond met de manager lifetime achievement.

Wij feliciteren David met deze prachtige onderscheiding en zijn trots om deel te mogen uitmaken van deze prachtige beleggingsfilosofie.

Jan de Vries

Jan is founding partner van EBI Capital. Binnen EBI Capital is Jan verantwoordelijk voor de wetenschappelijk onderbouwde beleggingsfilosofie.

jan@ebicapital.nl
06 – 46 44 51 48

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Schroom niet om contact met ons op te nemen!